PRIMEUR Nieuw afgeleverd MAN Full Hybrid Knijperauto

PRIMEUR Nieuw afgeleverd MAN Full Hybrid Knijperauto

PRIMEUR Nieuw afgeleverd MAN Full Hybrid Knijperauto

Loon op Zand is in samenwerking met Wierda Voertuig Techniek (WVT) uit Joure, MAN Hoofddorp en Hyva een project gestart met betrekking tot een knijperauto waarbij de hydropomp van de autolaadkraan elektrisch wordt aangedreven.

Deze ontwikkeling heeft de naam WVT Hybrid PTO gekregen. Het is een unieke oplossing waarbij betrouwbaarheid voorop staat: de elektrische aandrijving en de conventionele aandrijving kunnen elkaar afwisselen waardoor de opbouw ten allen tijde functioneert. De Lithuim-Ion accucellen worden tijdens het rijden opgeladen. 

Hybrid PTO zorgt voor een 100% Co2-reductie, is brandstofbesparend en geluidsarm: de motor van het voertuig draait niet als de elektrische aandrijving in werking is. Hierdoor biedt Hybrid PTO voordelen in Eurozones en binnensteden.

Hybrid PTO is volledig self-supporting: de beschikbare capaciteit van het accupakket wordt door het systeem bijgehouden en wanneer nodig schakelt het systeem automatisch over van de elektrische aandrijving naar de conventionele aandrijving. De bediening van de Hybrid PTO is zeer eenvoudig.

Het basisvoertuig is een MAN TGS 26.440 met Hydrodrive hydraulisch aangedreven voorasaandrijving. Deze MAN is door WVT omgebouwd naar een configuratie met een hydraulisch geveerd en gestuurd tandemstel voor een optimale wendbaarheid en 6 ton meer laadvermogen.

Hyva levert het haakarmsysteem en de autolaadkraan. De opbouw van de kraan en de haakarm wordt uitgevoerd door WVT en tegelijkertijd wordt het voertuig voorzien van de WVT Hybrid PTO, wat dit voertuig tot een hybride voertuig maakt.

Wij als bedrijf zijn erg trots ons zelf nu de eerste van heel Nederland te kunnen noemen met een Hybride knijperauto.